понеделник, 21 март 2016 г.

Телешки гулаш за сърбане

.


Продукти:

600 г телешко месо от бута нарязано на хапки
2 глави лук 5-6 пъти грубо нарязан
2 с.л. олио
2 с.л. доматено пюре
1-2 ч.л. червен пипер
1/2 л зеленчуков бульон
400 г грубо нарязани картофи
2 чушки (зелена и червена по около 150 г) грубо нарязани
сол, кимион и черен пипер





Начин на приготвяне:

Пържим месото в олиото до кафяво. Хвърляме вътре лука, ръсим със сол и черен пипер и заедно с пюрето бъркаме всичко 2 цели минути . Сваляме от огъня и оцветяваме с червения пипер. Овкусяваме с кимион, заливаме с бульона и отново бутаме тенджерата върху котлона. Варим около час до пълното сваряване на месото.
Сега слагаме вътре картофите с чушките, доливаме още малко вода до желаното количество и гъстота и готвим на слаб огън още 30 минути.
Ами това е. Като ви замирише на вкусно, значи сте успяли.

Да ви е сладко!
 



4 коментара: