четвъртък, 17 октомври 2019 г.

Прясно зеле с пушено свинско

 .

Продукти:

1 малка зелка
500 г касселер (осолено и леко опушено свинско месо)
100 g нарязан на малки кубчета бекон 
1 глава лук, ситно нарязан
 сол, черен пипер, кимион, сух зеленчуков бульон
олио




Начин на приготвяне:

 И още една рецепта в графата бързо и вкусно. Този път в подразделение "Немска домашна кухня".
Типичното в нея е осолената с нитрат на азотната киселина и леко опушена мръвка. Касселер, доколкото зная, не е много познат в България, но  хубавото в случая е, че всичко може да се побългарява. Добре е да е нещичко пушено, но почти толкова успешно можете да използвате и пресни свински котлети.

Приготвянето е символично и трае почти пет минути.


 Нарязваме зелката на около 1 см малки кубчета. Измиваме го в мивката, като добре го намачкваме.
Редим в голям гювеч на пластове, които поръсваме на око с лука, бекона и всички подправки.
Поливаме с олио, нареждаме отгоре месото и печем на 200°С един час и трийсет минутен.

 Ами, това е.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар