петък, 29 ноември 2024 г.

Свински ребърца в чугунена тенджера


 


Продукти:

Свински ребърца

Смес подправки за BBQ

Сос за BBQ

5-6 глави лук, едро нарязан

Пушен червен пипер

0,5 л бира

 


 

 Начин на приготвяне:

Добре дошли в клуб Мързеливи готвачи!  Мързеливо, но вкусно и то много. Единственото условие за участие е да имате чугунена тенджера, а който няма да си купи бързо.

И така, слагате лука на дъното, поръсвате го с любимата ви смес подправки, добавяте доволно количество пушен червен пипер и заливате с бирата. И ребърцата се поръсват с подправиките, нацапват се обилно със соса и се поставят отгоре.

 




 

Разпалвате точно 30 брикета от тези, които не гаснат след 15 минути. Слагате тенджерата върхо 10 от тях, а останалите нареждате върху нея.

Сега може да свършите за 3 часа някаква работа. След това отваряте тенджерата и нападате дружно.

Една прекрасна яхнийка с ребърца, чийто кокалчета сами падат.

 

Наздраве!

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар