Продукти:
Свински ребърца
Смес подправки за BBQ
Сос за BBQ
5-6 глави лук, едро нарязан
Пушен червен пипер
0,5 л бира
Начин на приготвяне:
Добре дошли в
клуб „Мързеливи готвачи“! Мързеливо, но вкусно и то много. Единственото
условие за участие е да имате чугунена тенджера, а който няма да си купи бързо.
И така, слагате лука на дъното, поръсвате го с любимата ви смес подправки, добавяте доволно количество пушен червен пипер и заливате с бирата. И ребърцата се поръсват с подправиките, нацапват се обилно със соса и се поставят отгоре.
Разпалвате точно 30 брикета от тези, които не гаснат след 15 минути. Слагате тенджерата върхо 10 от тях, а останалите нареждате върху нея.
Сега може да свършите за 3 часа някаква работа. След това отваряте тенджерата и нападате дружно.
Една прекрасна яхнийка с ребърца, чийто кокалчета сами падат.
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар