понеделник, 3 ноември 2025 г.

Свинско с царска туршия

 

 

Продукти:

1кг прошарено със сланинка свинско месо

1 с.л. свинска мас 

1 стрък праз, нарязан на едро

400-500 г царска туршия 

100 мл сок от туршията

1 ч.л. лют пипер

1 с.л.  червен пипер

2 ч.л. чубрица 

 


 

 Начин на приготвяне:

Приготвя се точно така, както се приготвя най-вкусното свинско с туршия. Тази рецепта откраднах от блога на Йоли, понеже днес аз бях на ред да готвя и трябваше всички да бъдат доволни.

Ето я и с наколко думи: 

Запържваме месото на силен огън в свинската мас до вкусно златисто-кафяво. Наскоро маста стана пак здравословна и побързах да се възползвам.

Добавяме и запържваме праза, после туршията, а след няколко минути гасим със сока. Похлупваме, намаляме леко огъня и докато се задуши, търпеливо въртим палци.

Отхлупваме, подгряваме пак силно котлона и бъркаме докато почти изври течноста и остане само на мас. Ако остане на въглен, започваме пак отначало.

Накрая сваляме от огъня и разбъркваме с подправките. 

Ами, това е.  

Голямо лапане пада.

 


 

Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso 

Няма коментари:

Публикуване на коментар