Продукти:
1кг прошарено със сланинка свинско месо
1 с.л. свинска мас
1 стрък праз, нарязан на едро
400-500 г царска туршия
100 мл сок от туршията
1 ч.л. лют пипер
1 с.л. червен пипер
2 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Приготвя се точно така, както се приготвя най-вкусното свинско с туршия. Тази рецепта откраднах от блога на Йоли, понеже днес аз бях на ред да готвя и трябваше всички да бъдат доволни.
Ето я и с наколко думи:
Запържваме месото на силен огън в свинската мас до вкусно златисто-кафяво. Наскоро маста стана пак здравословна и побързах да се възползвам.
Добавяме и запържваме праза, после туршията, а след няколко минути гасим със сока. Похлупваме, намаляме леко огъня и докато се задуши, търпеливо въртим палци.
Отхлупваме, подгряваме пак силно котлона и бъркаме докато почти изври течноста и остане само на мас. Ако остане на въглен, започваме пак отначало.
Накрая сваляме от огъня и разбъркваме с подправките.
Ами, това е.
Голямо лапане пада.
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:















Няма коментари:
Публикуване на коментар