.
Продукти:
пиле
30 мл зехтин
сока на един лимон
сол и черен пипер
За пестото
1 шепа левурда
1 шепа босилек
2 с.л. счукани бадеми
10 с.л. зехтин
сол, черен пипер и сок от лимон
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилето напряко през гърдите и го мариноме около 1/2 час с олиото, лимона и подправките, намазано с част от разбитото песто.
Печем почти до готовност от разрязаната страна като не се притесняваме за вида му изобщо. Ребрата могат спокойно да прегорят и това може само да ни е от полза. Обръщаме после обрато и печем докато ни хареса цвета на коричката.
Сервираме, намазваме отново с песто, отваряме бирата и се крием на сянка.
Да ви е сладко!
Драго, предлагам ти сделка - няма да ти открадна от аспержите (макар да са ми интересни през твоя прочит), но взимам това зачервено нещо с прекрасна зеленина отгоре. Съгласен? :) Наистина се е получило много вкусно пиле, много по мой вкус. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и наздраве!
Леле, колко си бил гладен! Този път ни остави без хумор и забава. Че и на сянка се криеш... време ли е вече? ;)
ОтговорИзтриванеОтмъквам ти тоз, последния баджак за наказание! Така де, не ни питаш какво ни е само да се облизваме тук като котараци!
Хубава вечер и прекрасно утре ти желая, Драго! :)
Много ми допадза това предложение, а пестото с левурда обожавам, дори пробвах мариновано с него пиле и изпечено и е страхотно. Хубава сряда!
ОтговорИзтриванеАми да, разграбиха ми пиленцето веднага. :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви хареса мили деца!
То си беше и за харесване всъщност. ;)
Благодаря ви!