Продукти за 6-8 порции:
1-2 стръка праз (около 1 кг) нарязан на шайби
3 с.л. олио
800 г смляно телешко месо
сол и черен пипер
1 л зеленчуков бульон
500 г пресни печурки или горски гъби, но може и от буркана
2 х 200 г меко сметаново топено сирене. В Лидл се намира: https://rb.gy/5vrcmm
Начин на приготвяне:
Ето я вашата любима супичка. Може би все още не го знаете, но като я опитате веднага ще ми повярвате. Аз го научих също от първата хапка и след 30 години е все още моята гореща любима.
А сега бързо:
Запържваме първо каймата така, както го правим при мусаката. Прибавяме сол и черен пипер, и засипваме всичко с праза. Разбъркваме малко за да омекне и удавяме всичко в бульона.
Оставяме да поври около 10 минути, защото това време ни трябва да подготвим и гъбите.
Нарязваме ги на груби парчета, за да не се чудят хората после къде са, а ако са от консерва ги отцеждаме и ги прибавяме бързо когато никой не ни гледа.
Варим още 10 минути, след което добавяме сиренето и бъркаме докато изчезне.
Сега доосоляваме, ако е нужно, поръсваме пак с грубо счукан черен пипер и готово.
Приятно сърбане и подсмърчане ви желая!
Да ви е сладко!
О, сърбането със сигурност ще е приятно!
ОтговорИзтриванеПоздрави, градско :)
Вкусното го гарантирам. Привет Дани! :)
ОтговорИзтриванеОоо, че фантазия! Представям си сега Баба Меца от приказките, която бърка къкрещата ти гъбена супа, Драго, и само чака да ми сервира. Ех, мечти... :)
ОтговорИзтриванеТова е не само най-вкусната гъбена супичка Гери, а и най-лесната. Не чакай дълго баба Меца!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! :)
Със сигурност и за допълнително ще питам, представих си как се разлива горещата течност и ме стопля отвътре, чудна е!
ОтговорИзтриванеСупа с кайма само в Турция съм яла и си спомням, че беше много добра, сигурна съм, че и тази си я бива!
Поздрави и благодаря за споделеното!
О, не я бива Таня, а няма просто по-вкусна подобна. Честна пионерска! :)
ИзтриванеДобре дошла тук и благодаря ти!
И моята гореща любима е тази супа. Знам си я от теб, яла съм я пак приготвена от теб и често сама я правя. Вкусна та вкусна. И снимките вуксни и изобщо ... без думи!
ОтговорИзтриванеВкусно за вкусното. :)
ИзтриванеИ пак ще се прави.
Получи се много вкусна супичка!
ОтговорИзтриванеO, разбира се, че ще се получи Лучиа. Никакво съмнение няма. ;)
ИзтриванеБи ли ми казала с какво сирене я направи?
Направих я само с топено сирене в черво (200 г), но по-трудно се разтопи и тук таме имаше дребни неразтопени парченца. Следващият път ще я приготвя с топено сирене Филаделфия.
ИзтриванеС мъжа ми много харесахме супата като той спомена, че може да се направи вариант и с по-малко кайма. Аз сложих 500 г и мисля, че имаше перфектна гъстота. А гъбките ми бяха челадинки :)
Добавих и листенцата от няколко клонки прясна мащерка.
ИзтриванеДа, точно това и предположих Лучия. Аз живея в Германия и тук купувам един вид сметаново топено сирене в кутийки. То е толкова меко, че е почти течно и се разтваря веднага като се разбърка. Опитай да намериш нещо такова. Тази супичка ми е любима. А на другият ден е още по-вкусна. Благодаря ти още веднъж и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеДраго, още щом видях снимките и прочетох рецептата, бях сигурна, че тази супа ще ни стане една от любимите. Дори нямах търпението да потърся точно това топено сирене, с което е приготвена. Реших да го заменя с натурално сметаново крема сирене ARLA. То се разтопи за секунди и придаде чудесен вкус и плътна консистенция на супата. Зеленчуковият бульон приготвих от всички зеленчуци, които ми се намираха във фризера.
ОтговорИзтриванеЕто я красавицата, чудесна стана, нямам търпение да я опитам и с топено сирене.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/12355150_1206180166065002_99703381_n.jpg?oh=21be8f53e11f1b2646167f3bba1e764c&oe=566B3116
Драго, благодаря за споделената рецепта!
Благодаря много Креми!
ИзтриванеТози въпрос наистина много ме притесняваше. Благодаря за смелия опит и за чудесния резултат! :)
Да ви е сладко!
Мернах я преди дни тази рецепта, изглеждаще много примамлива, но я загубих в океана от рецепти. Днес студ, дъжд, вятър, викам си, я да намеря на Драго супата. И тя стои най-отгоре в гугъла и ме чака :)
ОтговорИзтриванеЧета продуктите, имам всичко. Запрятам ръкави и за десет минути супата вече се вареше.
Лелелелеле, голяма вкусотия, Драго!!!
Директно ми влиза в редовно приготвяните от мен супи, а там са около пет вида ;)
Благодаря за прекрасната рецепта!
Благодаря Хриси! :)
ИзтриванеНикак не се учудвам, че рецептичката ти хареса, защото наистина е невероятно вкусна, но съм ти много благодарян за хубавият и приятен пост!
Благодаря ти за отделеното време! Страшно ме зарадва! :)