.
Продукти:
4 пилешки бутчета
5-6 моркова
1-2 глави резене
5-6 стръка зелен лук
1 глава чесън
2-3 клончета розмарин
около 150 мл пилешки бульон
2-3 бучки краве масло
сол и черен пипер
За соса
150 г шманд или заквасена сметана, но може и прясна
сока на 1/2 лимон
клонче розмарин
сол и бял пипер
нишесте за сгъстяване
Начин на приготвяне:
Ами какво толкова? Всеки знае как се пече пиле със или без зеленчуци, така че едва ли някой ще падне на гърба си от изненада. Измиваме мръвките, обелваме, каквото не искаме и хвърляме всичко останало в една подходяща тавичка.
Заливаме с бульона, поръсваме с маслото, солим на око и печем на 180°С около 50 минути до вкусно златисто-кафяво.
Сега се пляскаме по ръката, ако случайно посегне към кълките и след шумно преглъщане бързо забъркваме соса.
За целта прецеждаме бульона от печенето и го смесваме със сметаната. Кипваме леко с клончето розмарин и сгъстяваме колкото си искаме с нишестето. Овкусяваме едно хубаво със сол, бял пипер и лимона.
Ами това е! На опиталите да им е сладко!
Вкусно!
ОтговорИзтриванеДа, това мога само да го потвърдя Веси. :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Супер изглежда, а снимките са толкова изчистени и в същото време колоритни.
ОтговорИзтриванеМорковчетата са се изпекли много добре. Предусещам, че ако са пред мен няма да ми стигне това, което виждам на снимката като бройки моркови.
Поздрави и прекрасна нова седмица.
О, разбира се Габи, количеството винаги може да се разшири по желание на гладните. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Христос Воскресе,Драго!
ОтговорИзтриванеЗдраве и късмет ти желая
Воистина воскресе!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Мими! :)