.
Продукти за 2 порции:
200 г паста
100 г рукола
1 връзка босилек
5-6 филенца аншуа или сардели
1 пресована скилидка чесън
3 с.л. зехтин и 1 с.л. олио от рибата
50 г каперси
4-5 малки доматчета
Начн на приготвяне:
Една лека храна за горещите делници. Бърза, вкусна и лесна. Опитайте я и ще ми благодарите.
Сваряваме пастата в подсолена вода според строгото упътване върху опаковката, а през това време за да не щракаме с пръсти приготвяме пестото.
За целта нарязваме грубо подправките и ги пасираме заедно с всички други продукти без каперсите и без доматите.
Ако сме изчислили всичко добре с 3,14159...и.т.н., ще сме свършили с двете неща точно по едно и също време. Сега разбъркваме пестото с 4-5 с.л. вода от варенето и го смесваме с отцедената паста. Добавяме каперсите, гарнираме с доматчета и веднага нападаме с гладните.
Да ви е сладко!
Тази паста освен че ще е адски вкусна, ще да е и много свежа, ми се струва. :) Звучи и изглежда като идеалното италианско предложение за по-топлите дни напоследък. :) Хубаво си раззеленил, Драго! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
O, на мен ми дойде наистина много добре Гери. Дано и на теб да се ослади! :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Това ми е любима лятна комбинация! Много свежи снимки! Поздрави и хубав финал на седмицата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Иглика! Ще я финализираме и нея. :)
ИзтриванеЛека вечер!
Разкошна лятна паста Драго, с любими аромати.
ОтговорИзтриванеДа, точно такава беше, но за малко. :) Здравей Ани!
Изтриване