четвъртък, 18 юни 2015 г.

Паста с песто от рукола

.


Продукти за 2 порции:

200 г паста
100 г рукола
1 връзка босилек
5-6 филенца аншуа или сардели
1 пресована скилидка чесън
3 с.л. зехтин и 1 с.л. олио от рибата

50 г каперси
4-5 малки доматчета






Начн на приготвяне:

Една лека храна за горещите делници. Бърза, вкусна и лесна. Опитайте я и ще ми благодарите.

Сваряваме пастата в подсолена вода според строгото упътване върху опаковката, а през това време за да не щракаме с пръсти приготвяме пестото.

За целта нарязваме грубо подправките и ги пасираме заедно с всички други продукти без каперсите и без доматите.

Ако сме изчислили всичко добре с 3,14159...и.т.н., ще сме свършили с двете неща точно по едно и също време. Сега разбъркваме пестото с 4-5 с.л. вода от варенето и го смесваме с отцедената паста. Добавяме каперсите, гарнираме с доматчета и веднага нападаме с гладните.

Да ви е сладко!





6 коментара:

  1. Тази паста освен че ще е адски вкусна, ще да е и много свежа, ми се струва. :) Звучи и изглежда като идеалното италианско предложение за по-топлите дни напоследък. :) Хубаво си раззеленил, Драго! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. O, на мен ми дойде наистина много добре Гери. Дано и на теб да се ослади! :)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  2. Това ми е любима лятна комбинация! Много свежи снимки! Поздрави и хубав финал на седмицата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Иглика! Ще я финализираме и нея. :)
      Лека вечер!

      Изтриване
  3. Разкошна лятна паста Драго, с любими аромати.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, точно такава беше, но за малко. :) Здравей Ани!

      Изтриване