петък, 9 декември 2016 г.

Пиле с резене и топено сирене

 .

  
Продукти:

2 пилешки кълки  бутчетата
1/2 глава резене
2 главички лук шалот
2 главички китайски чесън
1 домат
сол, черен пипер и мащерка

За соса:

100 мл зеленчуков бульон
200 мл топено сирене (Sahnig schmelzkäse от Lidl)



 Начин на приготвяне:

Съвсм бързо и лесно, както всчко импровизирано с подръчни материали.
Осоляваме добре месото, нарязваме го на порции и заедно с грубо нарязаните зеленчуци го хвърляме в пръстен гювеч заедно с домата. Него го оставих цял, само защото никой така не го прави. Ръсим щедро мащерка и грубо счукан черен пипер.



 Достопяваме стопеното сирене в горещ зеленчуков бульон докато изчезне и заливаме с него измислицата отгоре.



 После печем на 220°С с капак един цял час и допичаме още 30 минути без него.

Това е. На гладните да им е сладко!





8 коментара:

  1. Нека слюноотделянето започне СЕГА!

    ОтговорИзтриване
  2. ОК три-пет! :)
    Благодаря Стамене. Опитай я! Сосчето става доста вкусно.

    ОтговорИзтриване
  3. Драго, бързо, лесно и вкусно блюдо ни поднасяш! А как обичам фенел ако знаеш! Просто е страхотен този зеленчук, особено сотиран с масълце и сол :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно споделям вкуса ти Ани! Понякога дори и сол не ми е нужна и го ям като ябълка. Няма по-сочен зеленчук. :)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  4. Драго, изглежда супер вкусно! Дали не ти е останало малко, че тъкмо съм дошла със съдинка за харана :) Поздрави и весела подготовка за празниците!

    ОтговорИзтриване
  5. Съжалявам, веднага свърши Люси, но грешката не е непоправима. :)
    Приятно суетене около празниците и на теб! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване