Продукти:
2 пилешки кълки бутчетата
1/2 глава резене
2 главички лук шалот
2 главички китайски чесън
1 домат
сол, черен пипер и мащерка
За соса:
100 мл зеленчуков бульон
200 мл топено сирене (Sahnig schmelzkäse от Lidl)
Начин на приготвяне:
Съвсм бързо и лесно, както всчко импровизирано с подръчни материали.
Осоляваме добре месото, нарязваме го на порции и заедно с грубо нарязаните зеленчуци го хвърляме в пръстен гювеч заедно с домата. Него го оставих цял, само защото никой така не го прави. Ръсим щедро мащерка и грубо счукан черен пипер.
Достопяваме стопеното сирене в горещ зеленчуков бульон докато изчезне и заливаме с него измислицата отгоре.
После печем на 220°С с капак един цял час и допичаме още 30 минути без него.
Това е. На гладните да им е сладко!
И на ситите им е сладко :-)
ОтговорИзтриванеЗдравей Кайти! :)
ИзтриванеНека слюноотделянето започне СЕГА!
ОтговорИзтриванеОК три-пет! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Стамене. Опитай я! Сосчето става доста вкусно.
Драго, бързо, лесно и вкусно блюдо ни поднасяш! А как обичам фенел ако знаеш! Просто е страхотен този зеленчук, особено сотиран с масълце и сол :)
ОтговорИзтриванеНапълно споделям вкуса ти Ани! Понякога дори и сол не ми е нужна и го ям като ябълка. Няма по-сочен зеленчук. :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Драго, изглежда супер вкусно! Дали не ти е останало малко, че тъкмо съм дошла със съдинка за харана :) Поздрави и весела подготовка за празниците!
ОтговорИзтриванеСъжалявам, веднага свърши Люси, но грешката не е непоправима. :)
ОтговорИзтриванеПриятно суетене около празниците и на теб! Благодаря ти!