понеделник, 1 април 2019 г.

Картофена супа с наденички и каперси

.


 Продукти:

50 г лук шалот нарязан на фини резенчета
200 г праз нарязан на шайби
1 кг картофи нарязани на малки кубчета
30 г краве масло
2 с.л. олио
50 мл бяло вино
500 мл зеленчуков бульон
500 мл вода
сол и черен пипер
1/2 ч.л. счукани зърна резене
250 мл прясна сметана
кайан пипер на вкус
  
400 г песни наденички нарязани на кръгчета
40 г каперси
100 г праз нарязан на тънки шайби
1-2 с.л. ситно нарязан див лук
3 с.л. олио





Начин на приготвяне:

Запържваме в олиото и маслото шалота, праза и картофите, докато лукът стане прозрачен.
Гасим с виното, бульона и накрая за по-сигурно с водата. Бъркаме, докато заври и поръсваме със сол, черен пипер и резенето. Варим 30 минути, добавяме сметаната и пюрираме фино. Ако на накой му се стори твърде гъсто, да опъне маркуча и разреди доколкото трябва. Добавяме сметаната, кипваме наново и махаме от огъня.

Сега хващаме наденичките за ушите и ги пържим до златисто в мазнината.  Добавяме праза и каперсите и пъжим поне още  2-3 минути.

Сервираме разделно, като всеки гарнира супичката с вурсчета по желание. Поръсваме накрая с див лук и... това е.

Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар