Продукти:
4 филенца от сьомга или сьомгова пъстърва
1/2 лимон нарязан на тънки ½ шайби
3 с.л. лимонов сок
5 с.л. зехтин
3-4-5... скилидки чесън
1 с.л. мед
Сол и черен пипер
3,5 клончета мащерка
4 филенца от сьомга или сьомгова пъстърва
1/2 лимон нарязан на тънки ½ шайби
3 с.л. лимонов сок
5 с.л. зехтин
3-4-5... скилидки чесън
1 с.л. мед
Сол и черен пипер
3,5 клончета мащерка
Начин на приготвяне:
Лесно и вкусно. До 30 минути може да се сервира и до 32 вече я няма. Съотношението на времето за приготвене и ядене винаги ме е удивлявало, но какво да се прави като готвим толкова вкусно.
И така, първо включваме фурната на 180°С без или на 160°С с въздух да се подгрява. Намазваме с мазнина съда за печене, подреждаме филенцата в него и декорираме акуратно с лимоновите резанчета, с клончета мащерна и с чесъна.
Разбъркваме добре течностите с меда, овкусяваме добре със сол и черен пипер и поливаме дресинга върху рибката.
Бутаме сега тавата във фурната и 20 минути я зяпаме, а после я вадим и веднага нападаме.
Да ви е сладко!
Лесно и вкусно. До 30 минути може да се сервира и до 32 вече я няма. Съотношението на времето за приготвене и ядене винаги ме е удивлявало, но какво да се прави като готвим толкова вкусно.
И така, първо включваме фурната на 180°С без или на 160°С с въздух да се подгрява. Намазваме с мазнина съда за печене, подреждаме филенцата в него и декорираме акуратно с лимоновите резанчета, с клончета мащерна и с чесъна.
Разбъркваме добре течностите с меда, овкусяваме добре със сол и черен пипер и поливаме дресинга върху рибката.
Бутаме сега тавата във фурната и 20 минути я зяпаме, а после я вадим и веднага нападаме.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар