неделя, 23 юни 2024 г.

Свинско каре на грил със средиземноморска марината

 

 

 Продукти:

Свинско каре. Големина според броя на гладните.

Гхи, клонче розмарин и чесън

 

Марината:

100 мл зехтин

Кората на един лимон, фино настъргана

4 пресовани скилидки чесън

1 ч.л. морска сол

1 ч.л. смес черен и бял пипер

Фино нарязани средиземноморски подправки:

2 клончета розмарин, 2 листа салвия, 1 клонче мащерка

 

 

Начин на приготвяне:

Забъркваме маринатата, намазваме с нея месцето и започваме да разпалваме грила.

 

 

 

Като достигне желаната температура от 130°С слагаме мръвката и печем индиректно до една вътрешна температура от 60°С. 

Това ми се отдаде много добре с новия Smokenator за Weber, а през това време опуших леко с трици от хикория.

 

    


Накрая хвърлих горещата мръвка в подгрятия тиган и я запържих с гхи от всички страни почти за секунди. Целта за вътрешна температура е 62°-65°С.

Готово. Отвън вкусен загар, а вътре сочно като прясно сварена шунка.

Разрязваме по реброто на шайби и сервираме поръсено с хубава морска сол и полято с вкусен зехтин.


Да ви е сладко!

 


 

И още доказателствен материал от събитието:

 











Няма коментари:

Публикуване на коментар