Продукти:
Свинско каре. Големина според броя на гладните.
Гхи, клонче розмарин и чесън
Марината:
100 мл зехтин
Кората на един лимон, фино настъргана
4 пресовани скилидки чесън
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. смес черен и бял пипер
Фино нарязани средиземноморски подправки:
2 клончета розмарин, 2 листа салвия, 1 клонче мащерка
Начин на приготвяне:
Забъркваме маринатата, намазваме с нея месцето и започваме да разпалваме грила.
Като достигне желаната температура от 130°С слагаме мръвката и печем индиректно до една вътрешна температура от 60°С.
Това ми се отдаде много добре с новия Smokenator за Weber, а през това време опуших леко с трици от хикория.
Накрая хвърлих горещата мръвка в подгрятия тиган и я запържих
с гхи от всички страни почти за секунди. Целта за вътрешна температура е 62°-65°С.
Готово. Отвън вкусен загар, а вътре сочно като прясно сварена шунка.
Разрязваме по реброто на шайби и сервираме поръсено с хубава морска сол и полято с вкусен зехтин.
Да ви е сладко!
И още доказателствен материал от събитието:
Няма коментари:
Публикуване на коментар