вторник, 13 август 2024 г.

Варена топло пушена шунка, приготвена в су вид

 


Направена по вече изпитаната и одобрена рецепта с малки промени. 

Този път наблегнах в маринатата повече на дафинов лист и черен пипер, като оставих от другите подправки единствено мащерката. 

И понеже този път беше около 3 кг свинска плешка, мариновах 2 седмици в хладилника и варих на су-вид 3,5h/70°С  в мултикукър Instant Pot Pro Crisp.

А заради горещото време, вместо студено я опущих топло с бук два часа на около 80°С.

 Мечта!

Към рецептатата: https://wkusni-momenti.blogspot.com/2023/11/blog-post_18.html 


Опущено два часа топло с бук на около 80°С

Опушено със smokenator: https://www.facebook.com/share/p/3EUYcTJLFTxKzAYV/  

 

Заповядайте в групичката за Вкусни мръвки!



Няма коментари:

Публикуване на коментар