Продукти:
Свински джолан
1 глава лук нарязан на ситно
1 с.л. брашно
2 ч.л. червен пипер
Шарена сланина нарязана на кубчета
Пушен свински врат за аромат
Корени за супа и 1/2 червена чушка нарязани на ситно
Накиснат от предния ден във вода бял боб. Водата се сменя няколко пъти.
Джоджен, девесил, чубрица и сол на вкус
една препечена люта чушка
Един домат и магданоз нарязани на ситно
Олио и гореща вода
Начин на приготвяне:
Първи опит с новата тенджера и като за такъв, нещо по-лесно. Няма да ви уча как се вари боб, защото както и да го приготвиш може да стане само по-вкусен.
И така, първо запръжката. Пържим лука в достатъчно олио, докато порозовее. Следва брашното с непрекъснато бъркане точно една минута. Накрая червен пипер и след 2-3 разбърквания веднага заливаме постепенно с 1/2 л гореща вода.
Накрая хвърляме вътре боба със зеленчуците. Добавяме подправките и пушената шунка, посоляваме и похлупваме с капака. Варим на около 180°С. След един час добавяме още 1/2 л вода и така в такъв такт, докато постигнем желаната степен на готовност на месото, но варенето да е най-малко 2,5-3 часа.
Освежаваме с магданоза и доматите. Доовкусяваме, ако е нужно и веднага нападаме.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар