Продукти:
- 800 г гъби
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло
- 2 скилидки ситно нарязан чесън
- 1 глава лук нарязана на кубчета
- сол и черен пипер
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 2 филийки хрускаво изпечен тост
- 200 г сметана
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват с кърпа или четчица или пък с кой какво намери. Само моля ви, не се престаравайте и в никакъв случай не ги мийте защото ще си изгубят вкуса, а после ще трябва да ги ядете.Аз купих печурки и пачи крак. По-големите ги нарязах, а за по-мъничките ми дожаля и ги оставих цели.
Така.
Сега подгряваме зехтина в тигана и стопяваме вътре маслото.
Хвърляме гъбите вътре и ги запържваме на много силен огън като ги подхвърляме с чалъм нагоре от време на време.
След това добавяме лука и чесъна. Ръсим със сол и черен пипер, разбъркваме с магданоза и изсипваме всичко в големи кафени чаши за гладни.
Изрязваме от препечените филийки кръгли капачета и похлупваме с тях творението.
Накрая овкусяваме сметаната със сол и пипер и я изсипваме по равно върху хляба.
Чукваме внимателно по едно яйце отгоре и затваряме това удоволствие за около 8-10 минутки при 180°С във фурната докато се стегне малко белтъка.
Сервираме горещо и сърбаме.
Това е.
Капучино от гъби
Драго, много ми допада това капучино от гъби. И не е трудно за приготвяне. А снимката е толкова апетитна, че няма да мога да удържа дълго и ще трябва да го направя.
ОтговорИзтриванеИмам нещо за теб и ще се радвам, ако си го вземеш.
Поздрави!
Благодаря Тони! Как ме намери? :)
ОтговорИзтриванеОбезателно ще си взема нещото само, че другата седмица като се върна в къщи.
Чудно блогче си имаш! Истинско удоволствие е да се разходиш в него. :)
Привет, Драго!
ОтговорИзтриванеЕ, и аз те намерих:)
Тук ще ми е много по-лесно да те чета!
Знам го това капучино - чудесно е.
Я виж ти! И едно Весе дори ме намери. Здрасти! :)
ОтговорИзтриванеАз обаче не мога да се похваля със същото и за тебе. В инфото ти няма линк към твоето блогче. Помагай! :)
Ааа, Драго, ако си решил да се криеш, ще трябва да се постараеш повече :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави с пожелание за хубав неделен ден :)
Край, напълно ме разконспирираха вече! А аз си мислих, че ще успея да кача тайно всички стари рецепти. :)
ОтговорИзтриванеЗдравей и тук Тони! Една широко усмихната неделя и на тебе! :))
Здравейте! Много апетитно капучино! Ако може един бърз въпрос... Сметаната готварска течна или заквасена?
ОтговорИзтриванеБлагодаря много! Наистина е вкусничко.
ИзтриванеИма само два вида сметана: прясна, която е течна и заквасена, която е гъста като кисело мляко. Тази е прясна или просто сметана. Надявам се, че ти помогнах анонимен.