Продукти:
1 голям нар
1 добре узряло манго
1 лимон
200 мл пенливо вино
свежи листенца от мента
4-5 с.л. мед
желатин според марката и количеството течност
Начин на приготвяне:
Нарязваме мангото на малки парченца и го разбъркваме със сокчето от лимона.
Изцеждаме с тензух сока от нара, прибавяме шампанското, подслаждаме с мед според вкуса ни и желираме всичко това с желатина като преди това изчитаме опаковката му с интерес и до края.
На дъното на формичките поставяме зрънца от нара.
По стените налепяваме листенцата мента и допълваме до горе с парченцата манго.
Накрая заливаме с желираното сокче от по-горе и поставяме в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.
Преди сервиране потапяме формичките за кратко в топла вода за да се отлепи от стените желето и го обръщаме в чинийки гарнирани с предварително запазените за целта парченца от плодовете.
Желе с манго и сок от нар
Няма коментари:
Публикуване на коментар