Продукти:
2 големи банана
50г пшеничено нишесте
1 с.л. захар
щипка сол
3 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. бял сусам
4 с.л. течен мед
Начин на приготвяне:
Разрязваме бананите по дължина и после още един път на половина напряко.
За панировката разбъркваме нишестето в около 100 мл вода и го превръщаме в една рядка хомогенна каша.
Прибавяме солта, захарта, сусама и кокосовите стърготини, разбъркваме пак и това е тестото.
Тук трябва обаче да ви обърна внимание на съвсем необичайното му поведение.
Докато се бърка почти не се сгъстява. Остави ли се обаче 1-2 минутки да си почине се стяга веднага като цимент и за да се извади лъжицата, едва ли не трябва да се отреже.
На това място ви съветвам най-настойчиво в никакъв случай да не се паникьосвате като менe!
Дишайте дълбоко и не изливайте веднага цяла кофа вода вътре, защото повече от няколко капки тук не са нужни.
Леко разбъркване и тестото отново е течно. Какви работи! Да не му се начуди човек!
Останалото е ясно.
Загряваме в тенджерка един литър неутрална мазнина за пържене или пък си включваме просто фритюрника.
Овалваме бананите в тази весела панировка и ги пускаме после да поцвърчат в мазнината.
Като поутихнат и се зачервят отвсякъде ги изваждаме, подсушаме със салфетка и сервираме бързо, поляти с меда и с много желание.
Панирани банани
Няма коментари:
Публикуване на коментар