.
Продукти:
500 г пресни печурки
100 мл прясна сметана
100 мл бяло вино
1 ч.л. сух зеленчуков бульон
1 с.л. зелен пипер
1 с.л. краве масло
магданоз
сол и черен пипер
нишесте за сгъстяване
За пюрето:
500 г картофи
1 с.л. краве масло
100 мл сладка сметана
Начин на приготвяне:
Първо започваме от пюрето и не, че не знам, че знаете как се прави, но аз все пак да си кажа.
Сваряваме картофите в подсолена вода с една снежинка масло и ги обелваме, а след това прибавяме кравето масло и ги пасираме заедно със сметаната. Готово. Слагаме пюренцето сега настрана и се захващаме с гъбите.
Изчистваме ги с една суха кърпа само от това от което си мислим, че можем да се задръстим и ги запържваме след това до златисто в маслото. Добавяме зеления пипер и гасим с виното. Разтваряме вътре бульона и след като поизври миризмата на алкохол съединяваме всичко това със сметаната. Сгъстяваме с нишестето размито в малко студена вода, солим, поръсваме с черен пипер и освежаваме с магданоза.
Това е.
Една малка идея за лека вечеря.
Да ви е сладко!
Гъби със сметанов сос и пюре от картофи
Кратко и ясно!
ОтговорИзтриванеКрасиво и вкусно!
Цар си ,Драго!
......а тези снимкииииииии......бяла завист ме гризе....
Следва преглъщане и преяждане:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Драго!!!!
Следва преглъщане,ама....на празно при мен!Напълни ми се устата при вида на снимките ти Драго!За пореден път толкова ефектно поднесено,лесно и безобразно вкусно!
ОтговорИзтриванеИ така целички гъбките са много симпатяшки!
Хубава вечер!
Да, вкуснички се получиха с това което намерих в хладилника, а зеленото пиперче си седна съвсем точно на мястото. Май трябва по-често да го купувам. Препоръчвам го и на вас!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви мили другарчета! :)
Ама каква снимка само:) Просто ще глътна монитора:)
ОтговорИзтриванеОтиде ми снимката! :))
ОтговорИзтриванеПриятна вечер Traiana!
Така се поднася в императорския двор:)
ОтговорИзтриванеИзумителна снимка!
Изглежда просто зашеметяващо! От тези снимки може да се усетят вкуса и аромата на цялото ястие!
ОтговорИзтриване:)) Да, и в римското блогче добре биха паснали, ако не бяха картофите.
ОтговорИзтриванеПривет Кати!
Добре дошла Дени!
ОтговорИзтриванеИ при теб не е по-малко вкусно! Чудесни снимки!
Благодаря ти!
Страхотно апетитни гъбки,поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Яни!
ОтговорИзтриванеЕдни неустоими ребърца намерих при теб!
Чудни са! :)