неделя, 24 юни 2012 г.

Меден гювеч

.




Продукти:

1 патладжан
1 жълта и една червена чушка
2 домата
3 моркова
3-4 картофа
1 глава лук
1 глава чесън
1 люта чушка
1 кафена чашка зехтин
сол, черен пипер, розмарин, майорана

200 мл бяло вино
2-3 с.л. мед








Начин на приготвяне:

Лесно е твърде силно казано. По-скоро е мързеливо и вкусно понеже номера с торбичката си го измислих за да не лъскам след готвене всеки път цялата кухня.

И така, да започнем преди да сме свършили.

Нарязваме патладжаните грубо, а лука и доматите по на четири големи парчета. Слагаме всичко заедно с нарязаните на колелца моркови в една голяма торбичка, добавяме подправките и зехтина, завиваме отвора така, че да остане вътре мъничко въздух и разбъркваме внимателно всичко в нея като в центрофуга.

Изсипваме съдържанието във форма за печене и заливаме със смесеното с меда вино.





Печем на умерена фурна около 2 часа докато се карамелизира.
Идеята с меда ми дойде тъкмо на време и ви я препоръчвам не защото е моя, а понеже се оказа особено вкусна.

Наслука!



8 коментара:

  1. Ех, Драго, няма как да не се пробва:)
    Благодаря за мързеливата и вкусна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Драго, едва ли има някой, който да не обича мързеливи и вкусни рецепти!
    Страхотно попадение е добавянето на вино и мед!
    Поздрави и морски бриз!

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси градско!
    Би ли изпила заради мен на капанчето една бира с пържена цаца? :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно! Мерси за идеята:)

    ОтговорИзтриване
  5. Null problemo! :)

    Присвятват от време на време. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Оо, Драго това ще е много, много вкусно! С медено вино и толкова ароматни треви...Ама моите калпазани няма да ми го накусят :( Сега само за мен ли да пускам фурната цели 2 часа :(
    Ех, що не си по-наблизо :) Ама, ще го направя, защото откак си го пуснал, вече няколко пъти поглеждам!
    Големи усмивки за теб, изкусителю! :)

    ОтговорИзтриване
  7. И за това има решение Ирма.
    Метни вътре едно пиленце и маскирай гювеча като гарнитура.
    И агнето сито и вълкът цял, както и обратното май. :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване