.
Продукти:
4 свински котлета
1 глава лук
1 ч.л. мед
1 малка консерва цели мариновани печурки
200 мл течна прясна сметана
2 с.л. брашно
100 мл бяло вино
2-3 стръка салвия
сок от лайм
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Не е специалитет, а едно бързо удоволствие с подръчни материали за гладни. В зависимост от това, какво имате всичко може да се смени или пък да се забрави. А сега, моята версия да ви покажа:
Запържваме в малко зехтин първо брашното. Добавяме сметаната и като заври лекичко наливаме виното, а след това пускаме вътре и гъбките.
Хвърляме отгоре клончета салвия, солим по фантазия и оставяме да ври на слаб огън докато се сгъсти и заприлича на сосче. Ако са повече гладните, спокойно можете да се изхитрите и го удължите с течноста от консервата. Овкусяваме с лайм, солим и поръсваме с пипера.
През това време солим и намазаните с олио мръвки, и ги мятаме после на горещата скарата. Как се пече е цяло изкуство и за това искам само да ви помоля: Не ги изсушавайте. Не бойте се, няма да останат сурови.
За гарнитура карамелизираме нарязаната на шайби глава лук в меда и ги поставяме при сервиране на най-почетното място отгоре.
Това е.
Да ви е сладък обяда!
Привет, Драго! :)
ОтговорИзтриванеБързо, лесно, вкусно! И за гладни и за капризи! ;) Убийствени снимки, както винаги! Къде се губи толкоз време?
Поздрави!
Здравей Ирма!
ОтговорИзтриванеАми губих се, местих се и си чаках новата кухня.
Сега като се разготвя, елате ни вижте, май беше от Иван Вазов.
Радвам се, че все пак не ме забравяш!
Една усмихната вечер ти пожелавам! :)
:) Няма да те забравя, Дараго! В никакъв случай! :)
ОтговорИзтриванеДано си доволен от новото местенце и много, все така вкусни рецепти да готвиш в новата кухня! Честита да ти е!
Хубав ден и прекрасно коледно настроение ти желая!