вторник, 15 януари 2013 г.
Супа гулаш с круша
Продукти:
500 г телешко или свинско месо нарязано на малки парченца
1 с.л. свинска мас
1 глава лук
1 ч.л. унгарско люто пюре от чушки
2 клончета розмарин
3 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1 малка консерва печурки
1 л телешки булъон
1 скилидка чесън
4 средно големи домата
2 чушки
2 големи картофа
1 морков
1 круша
1 ч.л. сол
черен пипер
100 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Ами да, пак ще се прави нещо ново с подръчни материали. Гулаш кой не обича, но този път е за сърбане. Мога само да ви го препоръчам, но само на тези, които не ми се смеят на крушата.
И така, ето я и таз измишльотина:
Пържим в свинската мас с две клончета розмарин първо лука, а след това и месото. Добавяме после пюрето и разбъркваме една цяла минута заедно с брашното. Сега сваляме тенджерата от огъня и разбъркваме пак с червения пипер и с кимиона. Удавяме вичко в бульона, солим и го оставяме да поври както си иска около 30 мин. на слаб огън.
Сега не си губим времето с компютъра, а нарязваме на малки кръгчета, лентички и кубчета зеленчука и крушата. Хвърляме всичко в котлето заедно с чесъна, сипваме виното и след около още 30 минути отхлупваме за да видим какво в края на краищата се е получило.
При мен изненадата беше доста приятна и това бе само по себе си още една много хубава изненада.
На другият ден е дори още по-вкусна.
Опитайте я обезателно и наслука!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеМерси Траянка!
ОтговорИзтриванеМного красиво поднесена супа :)
ОтговорИзтриване(щях да напиша круша) :)