вторник, 8 януари 2013 г.

Медено пиле с портокалов сок и зеленчуци




Продукти:

1 кг пилешки кълки

Марината:

5 с.л. мед
сока от един портокал
1 с.л. люта горчица
1 с.л. соев сос
5 с.л. зехтин
4-5 клончета мащерка или сушена такава

Гарнитура:

1 жълта чушка
1 морков
1 главичка фенхел
1 малка глава кромит лук
 черен пипер








Начин на приготвяне:


Ами толкова е лесно, че и писането дори не си заслужава.
 От посочените продукти приготвяме една марината и накисваме в около 3/4 от нея месото за най-малко 2 часа.




Изсипваме кълките после в тавичка и печем на 200° С около 30 - 40 минути.
Като ни се стори, че пиленцето се кани всеки момент да стане готово хвърляме нарязаните на широки ленти  зеленчуци в горещ тиган с олио и започваме по китайски маниер да ги мятаме сръчно нагоре-надолу. Последното зная, че много ще ви хареса, но не се захласвайте много в това си умение. 5-6 пъти само. Повече не е нужно за да остане зеленчука приятно плътен и хрускав. Заливаме с останалата марината, подмятаме за последно тигана още 2,3,4 пъти и изсипваме всичко в чиния.
 Готовото пиленце поставяме просто отгоре и  украсяваме с нещо зелено.

Ами това е.

Наздраве и да ни е вкусно!







8 коментара:

  1. Мисля че си пропуснала да му прибавиш тахан-халва.

    ОтговорИзтриване
  2. За много години, градско!
    Да си жив и здрав, да даряваш и да получаваш много любов!
    А пиленцето ти, ако можеше да хвръкне
    ще похапна с удоволствие!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна идея! Точно се чудих какво мързеливо нещо да приготвя с едни пилешки бутчета :)

    ОтговорИзтриване
  4. За много години Дани!
    Чул те господ и да ти се връща! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Не се чуди повече Лучия!
    Става чудно, а зарзавата дори най-много ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  6. Добре дошъл Анонимен!
    И аз се посмях, благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ето тези коментари обичам най-много! :)
    И аз пак ще ги правя или поне зарзавата.

    ОтговорИзтриване