Продукти:
300 г бяло птиче месо
300 г паста
3 моркова
1 с.л. олио
сока на един портокал
3 с.л. прясно сирене "Филаделфия", "Крема" или заквасена сметана
1 ч.л. смес от счукан кориандър, черен пипер и къри
сол
1 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Като начало режем месото по дължина на влакната на по-удобни за лапане и гълтане хапки. Обелваме морковите и или ги рендосваме на дълги, тънички ленти или опитваме да постигнем същото с остър нож без да си отрежем нищичко от ръцете.
Сега сваряваме пастата. Ал денте: 7-8 минути в 2 литра кипяща солена вода или по-дълго, ако някой иска ал каша.
През тези броени минутки изпържваме до червено на силен огън филето. Солим, ръсим с половината от подправките, грижливо разбъркваме, изваждаме го с решетъчната лъжица и го похлупваме за да му е топло докато ни чака.
В същата мазнина хвърляме после морковите и магданоза. Овкусяваме с останалите подправки, подхвърляме като майстор-китаец 5-6 пъти с тигана, гасим с портокала и сгъстяваме сосчето с шманд, "Филаделфия", "Крема" или кой кавото си е намерил или пък желае.
Съединяваме отцедената паста с морковите и соса, добавяме мръвката и всъщност- това е.
Добър апетит ви желая!
И да ви е сладко!
А, ще ми сладко, как няма! Особено ако и ми го сготвиш, сервираш и така сладко ми говориш докато си го хапвам.... много ще ми е сладко, Драго! :)))
ОтговорИзтриванеОще една лесна и гарантирано вкусна рецепта от тебе! Благодаря ти, Драго!
Честит Великден (вярвам, празнуваш го днес)! Христос Воскресе!
О, ами разбира се Ирма. Не си казала само. С най голямо удоволствие даже!:)
ОтговорИзтриванеИ воистина воскресе!
Пък няма значение по кой календар и на коя дата. :)
Как няма да е сладко след тези снимки и вкусове:) Прекрасна идея!
ОтговорИзтриванеМерси Траянка! :)
ОтговорИзтриванеУникална паста - цветна, ароматна, вкусна! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Еви!
ОтговорИзтриванеИстински комплимент е дори, че поглеждаш при мен.
Получи се наистина вкусна. Особено след като прибавих по-късно и малко прясна сметана.
Хм, в началото като видях заглавието си помислих, че ще е някакъв така по-сложен сос..Ама не - ми той много лесен ми се вижда. Ще пробвам - само, че може би няма да казвам на моите хора, че е с портокалов сок, поне за начало, защото като чуят нещо по-така и винаги ме утрепват със скептицизъм (-: Пък после им харесва...
ОтговорИзтриванеХа, ха... точно така Диди! Тази тактика понякога наистина май помага.
ОтговорИзтриванеКакво да се прави, българинът е не само скептичен, но и доста оригинален понякога, когато трябва да го докаже. Пази се и благодаря ти! :)