събота, 24 август 2013 г.
Сладкиш със сливи
Продукти:
500 г пресято пшеничено брашно
1 пакетче суха мая
1 пакетче ванилия
250 мл хладко прясно мляко
75 г стопено и охладен краве масло
2 1/2 кг сини сливи
Начин на приготвяне:
И пак нещо типично германско. Един лек и сочен сладкиш без който просто едно слънчево късно лято не може. Толкова даже е лесен, че ще се опитам да го събера без много обяснения само в тези няколко изречения.
И така, разбъркваме добре с миксера всички продукти без сливите, а тях самите само с един разрез в страни ги обезкостилкотяваме и им казваме да ни почакат.
Оставяме тестото на топло да втаса, после го разтиламе върху намазана с мазнина и покрита с алуминиево фолио форма, разточваме го отгоре с домоуправителя, подреждаме сливите с разтвора нагоре, изчакваме пак да порасне и печем 20-30 минути при около 200°.
Сега поръсваме само отгоре със захар и го сервираме.
Приятна наслада!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Те простичките неща са най-прекрасни - и този сладкиш го доказва. Поздрави, Драго! :)
ОтговорИзтриванеДа, и аз това никога няма да се уморя да го повтарям. Благодаря Гери! :)
ОтговорИзтриванеДраго,нещо не виждам разтвора за сливите-иначе сладкиша е трепач,нищо ,че е по германски.
ОтговорИзтриванеНе разбрах Живи. За какъв разтвор питаш?
ОтговорИзтриванеПрочетох още веднъж и разбрах-с разтвора нагоре, а аз съм прочела с разтвора по-горе.../демек потопени в някакъв разтвор/грешката е в моя телевизор-извинявай ,Драго!
ОтговорИзтриванеНяма защо Живи.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти и да ти е сладко! :)
Драго, на дългата дума "запецнах", но сладкишът е неустоим!
ОтговорИзтриванеОбичам печени сини сливи :)
Усмихната събота, градско!
Ха, ха.. да. И аз видях зор докато я измисля, но трябваше защото ми липсваше. :)
ОтговорИзтриванеВесела неделя и за теб градско!
Хубава рецептичка е. Опитай!