Продукти:
шарено свинско месо, нарязано за шишчета
2 с.л. лют чили сос
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. едро смляно сушено чили
1 с.л. смесени подправки за грил
1 с.л. зърна кориандър
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. сос от стриди
1 с.л. сок от лайм или оцет
поне 4 с.л. соев сос
За поръсване
майонеза
сок и настъргана кора от лайм
нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
Вкусни шишчета по корейски маниер с няколко подобрения от мен. Исках да ги омажа накрая за още по-автентично и с майонеза, но се наложи да се съобразя с ветото в къщи. Корейците са с една от най-старите традиции за печене на грил в света, така че не се питайте дали са вкусни.
Приготвят се като се мариноват 15-20 минути, разбъркани с горните продукти. Малко по-дълго също няма да им навреди. Количествата са изчислени по формулата "π.(горе-долу)" много точно, затова гледайте да докарате маринатата по-скоро на вкус, както и това, да не стане много течна.
Пекат се на грил или на оребрен тиган в къщи. Не се смущавайте като почернее тук-там. Това е захарта, която се карамелизира.
Сервирайте шишчетата освежени със сок от лайм и нарязан зелен лук. А ако искате да сте днес истински корейци, поръсете всичко с майонеза.
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар