Продукти:
Свински врат
Телешко сляпо черво калибър 120/140
.
Подправки за 1 кг месо
30 г нитритна сол с 0,4 - 0,5 % процента натриев нитрит (NaNO2, E 250)
2 г канела
2 г индийско орехче
3 г черен пипер
3 скидки чесън
1-2 г гвоздейчета карамфил
Начин на приготвяне:
1. Овалване в стритите подправки.
2. Осоляване във вакуум: 1,5 дни на 1 см дебелина на месото.
3. Подсушаване, стягане с връв, обличане с червото и отново пристягане с канап.
4. 24 часа сушене с обдухване на около 20°C.
5. Сушене и зреене на 12-14°С до 6 месеца при 75% влажност.
6. Рязане, пробване и мучене от кеф.
Ето от кого се научих:
https://www.youtube.com/watch?v=7pabQYn1Q0s
https://www.youtube.com/watch?v=VGAtPTEC_9M
.
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
















Няма коментари:
Публикуване на коментар