четвъртък, 24 юли 2014 г.

Гриловани патладжани с медена глазура

.



Продукти:

За соса
3 скилидки маринован чесън
4 с.л. мед
1 с.л. груба дижонска горчица
2 с.л. фино настърган джинджифил
2 с.л. соев сос
2 с.л. малинов оцет

Освен това
1 с.л. препечен сусам
1 стрък зелен лук

И рабира се
2 патладжана








Начин на приготвяне:

Забъркваме с продуктите сосчето, нарязваме патладжаните така, както някой без работа вече ни е показал на снимките, и преди да ги метнем на скарата ги заливаме обилно с него.
Печем до готовност или докато най-после поредният опит да ги отлепим от грила се окаже що годе успешен.
Сервираме бързо, поливаме отново със сосчето и ако ни остане и мъничко време, гарнираме с лук и поръсваме със сусамени семки.

Една вкусна лятна отпуска и да ви е сладко!




10 коментара:

  1. Как изглеждат само.....ще се възползвам от рецептата ти ,Дражко-благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен патладжан, Драго!
    И много отпускарски усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Дани! И за теб едно широко усмихнато лято! :)

      Изтриване
  3. Впечатлена съм!
    Много апетитно изглеждат :)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. При тези снимки как да не го направи това човек, Драго!
    Ама да си ядеш ушите с тоз малинов оцет. Не стига дето заради тебе преди години претърсих София за рибен сос:)) Все нещо такова ще включиш, само да преглъща нервно човек...
    Хубава отпуска и за теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Любими във всякакъв вариант, ще опитам рецептата! Изглеждат невероятно апетитни!
    Поздрави, Драго!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви момичета! В това прекрасно лято това гевезелъче просто трябва да се опита!
    Сигурен съм, че ще ви хареса!
    Приятна ми отпуска и до скоро! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Драго, чудесно съчетание на вкусове! Хубави летни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Бети!
      Едно усмихнато лято и на теб ти желая! :)

      Изтриване