.
Продукти:
400 г телешко месо за варене
1 глава лук обелен и разрязан на две части
1/2 стрък праз
2-3 моркова
1 резен целина
1 шепа сушени гъби (накиснати във вода)
1/2 резене
1 парче джинджифил (около 3-4 см)
сол, черен пипер на зърна и 2-3 листа дафинов лист
2 с.л. рибен или соев сос
магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Спокойно! Няма сега да ви уча как се вари телешка супа, а само ще ви разкажа набързо как аз този път я забърках. Получи се нещо като бульон с зеленчуци, но за сметка на това е вкусна, полезна и малко по-друга. И така:
Препичаме в тенджерата лука, доливаме 1 1/2 л вода и сваряваме месото без да го режем заедно със солта, дафиновия лист, соевия сос и пипера. Оставяме го да къкри около два часа на слаб огън, а ние от време на време премахваме пяната и подготвяме зеленчуците за малко по-късно.
Тях ги обелваме и режем на големи парчета. Не се притеснявайте, в случая грубото подчертава само финото в цялото. Затова сега хвърляме всичко заедно с гъбите при мръвката и доваряваме още около 30 минути.
Накрая прецеждаме през най-ситната цедка. Нарязваме месото на удобни за лапане хапки и го връщаме обратно в бульона на топло. Сервираме супичката гарнирана с парченца от зеленчука и малко зелен цват с магданоза.
Да ви е вкусна!
Кацналото пиперче върху моркова ми е най-любимо:)
ОтговорИзтриванеЕ, то там почти случайно е паднало. ;)
ИзтриванеМерси Весе!
Много обичам телешко, точно заради вкусния бульон, който дава това месо ! Чудесна е Драго !
ОтговорИзтриванеМерси Кайти!
ИзтриванеТака е, и аз го обичам във всичките му видове и често го правя.
За много години, живи и здрави!
ОтговорИзтриванеЗа много години Траянка! Чул те господ!
ИзтриванеТова е най-важното!
Супер! Това е гурме, Драго!
ОтговорИзтриванеМерси Ирма!
ИзтриванеЗа това не съм сигурен, но пък е вкусна. :)