Продукти:
За пестото:
1 връзка левурда
4 с.л. зехтин
2 с.л. пчелен мед
1 с.л. трапезна горчица
1 ч.л. хрян
3 с.л. бял балсамов оцет
1/2 ч.л. сол
Освен това:
1 връзка репички нарязани на тънки шайби
250 г ягоди нарязани на половина
1 с.л. отцеден маринован зелен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме с пасатора песто от всички продукти. Сервираме като на снимката и поръсваме с пипера.
Това е. Не заболя даже!
Да ви е вкусно!
имате чудесни попадения в блога, но това, без да се обиждате, не е от тях.
ОтговорИзтриванеНе, не се обиждам ни най-малко Анонимен. Зная, че не е шопска салата и не е задължително да ти е вкусна.
ИзтриванеАз все пак имам едно малко предимство: опитах я. И дори с удоволсвие си я изядох.
Благодаря ти за коментара!
Аз пък мисля, че е адски свежо и колоритно поднесеното в чинийката, Драго! За мое нещастие - вече си го хапнал. Ама пък ако се сдобия с левурда, бих опитала с кеф. :)
ОтговорИзтриванеОх, ама и предишната порция си я бива - с това телешко кексче. :)
Поздрави!
П.П. Да знаеш, че много огладнях този път тук... Не е честно! :)
Да, не е честно, но така трябва Габи. :)
ИзтриванеРадвам се, че си винаги някак наблизо. Салатката наистина си заслужава да се опита, а за телешкото рагу вдигам нагоре всички палци !
Между другото, левурдата се съхранява много добре във фризера. Там си имам цяла година от нея. Благодаря ти!
Сега освен да ти искам порциите, ще си поискам и рокличка. ;) Прекръстил си ме, Драго. ;)
ИзтриванеХайде, пращам усмивки! Хубава вечер. :)
O, какви работи! :)
ИзтриванеИзвинявай Гери!