.
Продукти:
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
1 ч.л. черен пипер
4 с.л. олио
2 телешки стека
4 с.л. бутершмалц (пречистено от белтъка краве масло) или по 2 с.л. олио и краве масло
За соса
2 глави лук, нарязан на филийки
1 ч.л. Sambal oelek
6 с.л. соев сос
50 г конфитюр от кайсии
няколко перца ситно нарязан зелен лук за поръсване
Начин на приготвяне:
Има много начини да се насладите или да съсипете телешки стек, но този тук със сигурност ще ви хареса.
Първо приготвяме една гъстичка марината, като настържем ситно джинджифила и после го счукаме на гладка паста в хайванче заедно с чесъна и пипера. Разреждаме леко с олиото, намазваме стековете и ги оставяме поне двайсетина минути да се мариноват. Пържим по 2-3 минути в маслото от всяка страна и ги бутаме в на 90°С подгрятата фурна за около още 30 до 50 минути, според желанията на гладните или дебелината на стека.
Сега в мазнината от пърженето запържваме и лука. Разбъркваме с онова лютото, което го има на масата при всеки китаец и заливаме веднага със соса от соя. Подслаждаме с конфитюра и го оставяме на слаб огън бавничко да се редуцира.
Най-после добавяме вътре и мръвките, оставяме ги малко да си поемат от соса и поръсваме с лука.
Ами това. Наздраве пак и да ви е сладко!
Много ни е сладко :-) И аз му викам хайванче ;-)
ОтговорИзтриванеЯ, някой я е прочел! :)
ИзтриванеМерси Кайти!
Чета и във фейса, но тук (по блоговете) ми е по-приятно. Олд фешън какво да се прави :) :)
Изтриване