.
Продукти:
1-2-3-4-... телешки котлета
2 с.л. бутершмалц или гхи (пречистено от белтъка краве масло)
1-2 клончета розмарин
1 скилидка чесън
За ароматното масло:
125 г краве масло на стайна температура
2-3 с.л. бекон, нарязан на ситни кубчета
1/2 глава червен лук, също толкова ситно нарязан
1 скилидка чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Запържваме едно след друго в 1 с.л. олио до кафяво лука и бекона и ги изсипваме върху кухненска хартия, за да се поотцедят от мазнината.
Добавяме ги към маслото, солим, пресоваме една скилидка чесън и разбъркаме хубаво.
Изсипваме върху найлоново фолио, завиваме като бонбон на дълга конфета и слагаме в хладилника за да се стегне.
Сега приготвяме в препоръчаната мазнина месото. Грубо правило за пържене: на сантиметър дебело месо, всяка страна по 2 минути. Ако пържим в оребрен тиган, въртим месото на 90°С всяка минута.
Завиваме готовите мръвки в алуминиево фолио, докато се занимаваме с гарнитурата.
Слагаме върху котлетите по 1-2 дебели шайби ароматно масло и сервираме бързо.
Да ни е сладко!
Разкош, отново :)
ОтговорИзтриванеМерси Каити! :)
ИзтриванеКакто винаги вкусно месо при теб. Драго. Това ароматно масло ще си го направя :)
ОтговорИзтриванеИ няма да сбъркаш Кокона. Вкусотийка. Аз даже и пържените картофки си топвах в него. ;)
ИзтриванеБлагодаря ти!