.
Продукти:
1 малка зелка
500 г касселер (осолено и леко опушено свинско месо)
100 g нарязан на малки кубчета бекон
1 глава лук, ситно нарязан
сол, черен пипер, кимион, сух зеленчуков бульон
олио
Начин на приготвяне:
И още една рецепта в графата бързо и вкусно. Този път в подразделение "Немска домашна кухня".
Типичното в нея е осолената с нитрат на азотната киселина и леко опушена мръвка. Касселер, доколкото зная, не е много познат в България, но хубавото в случая е, че всичко може да се побългарява. Добре е да е нещичко пушено, но почти толкова успешно можете да използвате и пресни свински котлети.
Приготвянето е символично и трае почти пет минути.
Нарязваме зелката на около 1 см малки кубчета. Измиваме го в мивката, като добре го намачкваме.
Редим в голям гювеч на пластове, които поръсваме на око с лука, бекона и всички подправки.
Поливаме с олио, нареждаме отгоре месото и печем на 200°С един час и трийсет минутен.
Ами, това е.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар