Продукти:
800 -1000 г свинско филе
Сол и черен пипер
2 с.л. люта горчица
Бекон, нарязан на тънки листчета
За соса
1 връзка магданоз, грубо нарязан
200 г крем фреш или квасена сметана
300 г прясна сметана
3 ч.л. къри на прах
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. захар
Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме филето и го подсушаваме с най-чистата кърпа. Нарязваме го на пънчета дебели колкото 3 пръста, солим и поръсваме с пипера. Намазваме парченцата отдолу и отгоре с люта горчица и ги увиваме с нарязани до прозрачно тънки листчета бекон.
Намазваме формата за печене с олио и ги подреждаме в нея.
Печем на 180°С около 31 минути. Разхвърляме на порции и лакомо лапаме.
Вкусотийка!
Разкошно е :) Гъбките си ги спестил, но вярвам, че и те се ядат и са вкусни ;)
ОтговорИзтриванеНаистина е разкошно Кайти!
ИзтриванеЧеладинките бяха случайно намерени и в последният момент се сетих да ги хвърля отгоре . Не са задължителни, но с тях е още по-вкусно. :)
Здравейте, рецептата много ми хареса!!
ОтговорИзтриванеМоже ли да кажете каква сметана да купя за свежа сметана в БГ.
Привет!
ИзтриванеСметаната се добива от краве мляко и прясната е течна в първоначалния си вид. Тази сметана имам предвид. Такава сметана може и да се сгъсти, като се разбие с миксера.
Другият вид е заквасена. Тогава е гъста и леко накиселява.
Истинската сметана е животински продукт и не трябва да ги бъркаш с някакви растителни заместители.
Поздрави !
Много ни хареса! Използвах млеча сметана, но малко пресолих ястието, заради резаните бекон. Компенсирах с ориз с малко масло, без подправки. Поздрави!! Мариана
ОтговорИзтриванеМного се радвам Марианка и много ти благодаря, че ми съобщи за резултата!
ИзтриванеЯстието си го бива наистина, както всичко забъркано със сметана. :)