.
Продукти:
300 г сварени и обелени скариди
2 шалота, нарязани на ситно
1 краставица, обелена, изчистена от семките и нарязана на ситно
Сокът на 1 лимон (приблизително 4 с.л.)
3 с.л. пресен копър, нарязан на ситно
1 супена лъжица зехтин
Морска сол и прясно смлян черен пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
Една лека, приятна и много известна немска рецепта от Северно море. С нея ви спестявам едно ходене до Büsum, за да опитате оригинала:
Смесете скаридите, шалота, парчетата краставица и копъра. Добавете зехтина и лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер.
Ами това е. Не чакайте за още!
Сега само разбъркайте добре, сипете си ракийка и се наслаждавайте!
Наздраве и да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар