вторник, 6 февруари 2024 г.

Свинска едро смляна прясна наденица

 


 

Продукти:


Свинско месо от различни части на животното, от което е 30% сланина и
студена газирана вода-25% от теглото на каймата

Подправки за 1 кг кайма:
18 г сол
5 г грубо смлян черен пипер
3 г кимион
1 г чесън на прах
3 г сух лук на прах
2 г лют червен пипер
3 г чубрица


Свински черва калибър 28-30мм




Начин на приготвяне:

 
Ден първи:
Нарязваме месото и сланината на хапки и поръсваме равномерно с подправките. Омесваме добре и оставяме на хладно.
 
Ден втори:
Смиламе месото през решетка от 16 мм и месим заедно с водата поне 11 минути.  С дрелка и бъркалка за боя става за милимунди.
 
Ден трети:
Пълним червата с каймата, без да ги дупчим и ги овесваме на стайна температура (около 20°С), за да се „позачервеят“. 




Ден последен:

Пържим, печем и ядем. Каквото остане не го нахапваме, а вакуумираме и замразяваме за по-късно.
 


 

PS.

От каймата се получиха и перфектни кебапчета. Всички големи открития стават случайно.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар