неделя, 6 октомври 2024 г.

Бахур

 

 

Продукти:

1/2 кг бял свински дроб

1/2 кг черен свински дроб

1 кг мазни свински бузи

1 свинско сърце

1 кг свински гърди

 

Подправки за 1 кг смес:

50 г ориз

20 г сол

1 с.л. стрита чубрица

1 ч.л. смлян бахар

1/2 ч.л. смлян черен пипер

Дебели свински черва за предпочитане. В случая телешки с калибър 40мм.



Начин на приготвяне:

По стар обичай месото и карантията се накълцва с остър нож, ако изобщо имате такъв в кухнята.

Аз обаче нарязах всичко на едри парчета, омесих с подправките и ориза и смлях на решетка 16мм, но може и с "двата бъбрека".

После омесих добре с около 1 чаша водичка и напълних червата.

Накрая ги надупчих с игла и сварих на тих огън за около 1 час и 15 минути.

Ето го резултата. 

 


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар