събота, 18 декември 2010 г.

Сладко кисел тайландски сос





Продукти:

1/2 червена чушка
1 скилидка чесън
2 много люти червени чушлета (Chili)
5 с.л. винен или оризов оцет
10 с.л. мед или захар




Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката и чушлетата на ситно и ги пасираме заедно с чесъна в едно хаванче.

Слагаме ги в подходящ съд за варене, прибавяме захарта и оцета и ги оставяме да къкрат на слаб огън с 250 мл. вода около 30 минутки.

Готовото сосче е гъстичко като сиропче, ярко червено, приятно парещо люто и пасва чудесно не само към азиатско.

Хапва се топло или студено и се сприятелява веднага както с мръвка и риба, така и с всякакви видове зеленчуци.


Сладко кисел тайландски сос

Няма коментари:

Публикуване на коментар