Продукти:
1/2 червена чушка
1 скилидка чесън
2 много люти червени чушлета (Chili)
5 с.л. винен или оризов оцет
10 с.л. мед или захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката и чушлетата на ситно и ги пасираме заедно с чесъна в едно хаванче.
Слагаме ги в подходящ съд за варене, прибавяме захарта и оцета и ги оставяме да къкрат на слаб огън с 250 мл. вода около 30 минутки.
Готовото сосче е гъстичко като сиропче, ярко червено, приятно парещо люто и пасва чудесно не само към азиатско.
Хапва се топло или студено и се сприятелява веднага както с мръвка и риба, така и с всякакви видове зеленчуци.
Сладко кисел тайландски сос
Няма коментари:
Публикуване на коментар