Продукти:
3 до 5 банана според големината
50 г тъмен шоколадов кувертюр
1 пакет готови кори за баница
масло и захар
Начин на приготвяне:
Поставяме бананчето и натрошения шоколад в единият край на корите, поръсваме ги с малко масло и ги навиваме на една дебела пура.
Притискаме краищата за да не изтече пълнежа като му стане горещо, намазваме ги целите с разтопено масло и ги овалваме целите без да ни се свиди обилно в захар.
Печем при 220°С около 15-20 минутки или поне до тогава, докато ни хареса загара.
Да ви е сладко!
Пури с шоколад и банани
Имам въпрос: Всички кори едновременно ли се навиват или една по една?
ОтговорИзтриванеHi Funky,
ОтговорИзтриванеЙоли ми каза преди, че с българските кори е най-добре, ако се слепят 3-4 с малко разтопено масло, но аз живея в Германия и ги направих съответно с немски.
Те са около 3 мм дебели и съвсем меки, така че от този трик просто нямаше нужда.
Опитай и ще видиш, но мога да гарантирам, че при всички случаи ще е вкусно! :)
Здравей Драго, :)
ОтговорИзтриванемерси за бързия отговор ... със сигурност ще опитам :)