четвъртък, 9 юни 2011 г.

Оризова супа с гарнели

  Тази и още две други мои рецептати ще намерие и в новото юнско издание на списание "Меню", както и в тяхната интернетстраница. Благодаря Веселина! На теб и на всички в Редакцията. Щастлив съм. Горд съм ужасно и още по-благодарен!
Ами това е. Похвалих се вече. Четете нататък. :)


Продукти за 4 порции:

2 с.л. масло
10 ситно нарязани шалота
250мл. бяло вино
500 мл. рибен фонд или бульон
60 гр. ориз
2 с.л. доматено пюре
500 гр. сварени и изчистени гарнели
300 мл. прясна сметана
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. кайен пипер
1 щипка индийско орехче
сокът на 1 портокалово резенче


Начин на приготвяне:

Като начало запържваме в маслото леко шалотите, а след малко добавяме и доматеното пюре. Мисля, че поне 50 % от готвенето се състои от бъркане , така че продължаваме и тук с него. Накрая гасим с виното и го оставяме около 5-10 минутки тихичко да покъкри.

Солим и подлютяваме хубаво с кайен пипер, изсипваме вътре ориза, похлупваме и варим пак около 25 минути.

Сега  идва ред на гарнелите. Пускаме половината от тях вътре и пюрираме всичко на каша с електрическия пасатор.

После прибавяме рибния фонд и пак варим, и пак бъркаме. След около 5 минути прибавяме сметаната и пускаме вътре останалите гарнели да плуват. Настъргваме от индийското орехче и подслаждаме с портокала.

Варим още 5-10 минутки, а след това опитваме, сърбаме и докато подсмърчаме се чудим колко добри сме били, а никой не го знае. Нищо, поне ни е сладко.  :)




Оризова супа с гарнели

3 коментара: