понеделник, 10 октомври 2011 г.
Топла салата от рукола
Продукти:
Около 300 г рукола
100 г бекон
1 шепа на кубчета нарязан бял хляб
200 г печурки
Зехтин и малко масло
За дресинга:
около 30 мл балсамико
около 20 мл зехтин
2-3 с.л. препечени и счукани орехи, кашу или кедрови ядки
по около една щипка сол, захар и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме в малко зехтин грубо накъсаните листове сланинка, крутоните и на четвъртинки нарязаните печурки. Прибавяме маслото и солим леко.
Като се зачервят малко, приятно хвърляме вътре половината от руколата, разбъркваме бързо и махаме веднага от огъня.
В съда за сервираме поставяме останалата салата, прибавяме отгоре съдържанието на тигана и заливаме с дресинга, който сме приготвили някъде по-горе по следния начин:
Слагаме в едно малко бурканче всички изброени продукти, завиваме плътно капачката и друсаме въодушевено и весело докато се смеси добре всичко.
Това е.
Зная, че снимката не е от най-вкусните, но за това пък салата! И то много! Пак ще се прави.
Чудесна салатка, много ракия ще изпие:)
ОтговорИзтриванеС тези гъбки ухае чак у дома;-)
ОтговорИзтриванеМного са хубави снимките даже.
Лека вечер!
Лека вечер и на вас момичета!
ОтговорИзтриванеИ да не забравите да я опитате!
Благодаря ви! :)