понеделник, 10 октомври 2011 г.
Тиквена супа с кокосово мляко
Продукти:
400 г месо от тиква
2 шалоти или 1 глава лук ситно нарязани
олио
200 мл кокосово мляко
200 мл прясна сметана
3-4 с.л. Crème fraîche или крема
50 мл. китайско вино от сливи или друго бяло и сладко
1 с.л. соев сос
3 см джинджифил
1 скилидка чесън
малко сок от лимон
сол, бял и черен пипер, кайен пипер, къри и индийско орехче
свеж кориандър
печени и обелени тиквени семки
Начин на приготвяне:
Пържим в малко олио до омекване лука заедно с на малки кубчета нарязаната тиква. Гасим с виното и заедно с фино накълцаните чесън и джинджифил пюрираме до съвсем гладко..
Прибавяме кокосовото мляко, сметаната и разбъркваме с няколко лъжици крема. Варим около десетина минути, солим и овкусяваме със соев сос, малко лимон и с останалите подправки.
Готово. Малко екзотика с подръчни материали.
Гарнираме със свеж кориандър и печени тиквени ядки.
Да ви е слако!
Малко екзотика,но толкова обещаваща-ароматна и сгряваща супичка,екстра е,Драго!
ОтговорИзтриванеДа, точно такава си стана. :)
ОтговорИзтриванеЕдна спокойна и приятна вечер ти желая!
Благодаря ти!
Драго,
ОтговорИзтриванечудесна супичка!
Обичам кокосовото мляко като продукт,
а виното явно е едно подходящо допълнение.
Спокойна и усмихната седмица от мен!
Благодаря Дани!
ОтговорИзтриванеИ за теб точно една такава! :)
Много ми допада- кокосовото мляко звучи обещаващо към тиквата;-)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Звучи леко екзотично, но изглежда убийствено вкусно.:-)) Идеална супичка за студеното време! Поздравления, Драго!
ОтговорИзтриванеПоздрави и уютни есенни дни!
О да, млекцето си пасва наистина чудно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета! :)