събота, 14 януари 2012 г.
Пиле "Тандури"
Продукти:
2 пилешки кълки
250 мл кисело мляко
1 ч.л. мед
1 бурканче Тандури-паста или следните продукти:
1 ч.л. счукани зърна кориандър
1 ч.л. прясно счукан кимион
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чили или кой колкото може да носи
1/2 ч.л. сол
1-2 см. настърган джинджифил
2 пресовани скилидки чесън
1 глава лук нарязан на филийки
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. шафран за цвят
Начин на приготвяне:
Нарязваме първо кълките на две през коляното, след което им събличаме чорапогащите като им смъкнем просто кожата с пръсти. Нея не я хвърляйте, а си я запържете после на хрупкаво златно мезенце.
Разбъркайте добре меда с киселото мляко и със същото количество паста- Тандури.
Така, това е мястото където всеки трябва да реши сам за себе си кое му е по лесно. Да тръгне да обикаля за паста или сам да си я направи. На мен ми се стори по-мързеливо второто така, че се връщам обратно при млякото и започвам отново:
Разбъркайте киселото мляко добре с меда и с всички по-горе изброени продукти на кремава гладка и подлютена на вкус марината. Заливаме мръвките и ги овалваме грижливо в нея.
Разбира се, най-добре е да отлежи сега всичко поне едно 12 часа, но пък кой ли толкова дълго ще чака. В спешен случай и половин час в хладилника става.
После е лесно. Изваждаме и мятаме веднага върху грила, а в по-хладно време бутаме кълките във фурната при 220°С за около 30- 40 минути.
Да ви е сладко!
PS.
Тандур наричат индийците еднa глинена фурна или по-скоро огнище на дървени въглища, заровено обикновено в земята. Който има повече време и иска да е по-близо до оригинала може да си закопае в градината една делва и после да и се радва.
Изключително ми е смешно с теб,бе човече!Толкова си сладък като вземеш да ги обясняваш! А пилето е просто уникално!Така вкусно глеидка от снимката!
ОтговорИзтриванеОбожавам тази рецепта, а снимките са много хубави!
ОтговорИзтриванеПоздрави*)
Вкусното Сладко или сладкото Вкусно! Не мога да се реша още. :)
ОтговорИзтриванеМерси Йоли!
Нали Катерина?! Никак не е лошо.
ОтговорИзтриванеЗа пръв път го опитах и то без рецепта. Да е жива и здрава Википедията! :)
Благодаря ти!
Красота е пиленцето:) Най - ми хареса това за чорапогащите:) Иначе непременно ще пробвам рецептата! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Траяна!
ОтговорИзтриванеТози път се разминах без правописни грешки май. :)
Обезателно го опитай! Заслужава.
Поздрави , Драго!За рецептата, за усмивката,която е задължителната ти подправка, за снимките.
ОтговорИзтриванеЕдна порция за мен и по- люта, моля!
Хубава вечер!
:)) Мерси Вили!
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко! А що се отнася до лютичкото, то тук май можем и от една чиния да си гребеме с теб. :)
Една усмихната вечер от мен!
Драго, пак изби рибата! Сега ще събличам и аз чорапогащници, то се е видяло:)
ОтговорИзтриванеО, извинявай. Още малко и щях да си го представя. :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря Лулу!
Драго,тези кълки изглеждат толкова изкусително....
ОтговорИзтриванеВинаги ти се възхищавам на рецептите и снимките ти-прекрасни са!
Хубава неделя!
Един усмихнат ден и за теб Живи!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много!
Драго, съвсем навреме ми идва рецептата, точно размразявам кълчиците.Само се притеснявам как ще им сваля чорапогащите :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
О, не се притеснявай Елена. Никак не е трудно. При добро желание като сами падат. :)
ОтговорИзтриванеЕдна слънчева седмица и за теб!
Развесели ме, Драго! Досега събувах чорапогащници, а сега зъзнат разсъблечени в хладилника в млечна вана. Благодаря ти за чудесната рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти и аз Нели! :)
ОтговорИзтриванеДано ти харесат!
Много вкусно изглежда поздравления
ОтговорИзтриванеМерси Деси!
ОтговорИзтриванеТрябва да го опиташ!