.
Продукти:
За тестото:
150 г брашно
25 г захар
125 г масло на малки парченца
1 с.л. вода
За пълнежа:
250 г малини
450 г изчистени и нарязани на резенчета сливи
3 с.л. кафява захар
За поръската:
125 г брашно
75 г кафява захар
100 г масло на малки парченца
100 г смлени различни видове ядки
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Като начало приготвяме едно меко тесто от горепосочените продукти като не се свеним да го намачкаме едно хубаво с пъсти. Завиваме го във фолио и го поставяме в хладилника за 30 минути. След това го разточваме, обличаме с него стените на една форма за торта с подвижен ринг, надупчваме старателно дъното с вилица и бутаме всичко отново за още 30 минути обратно в хладилника .
Пълнежа е най-лесен. Смесваме плодовете със захарта и ги изсипваме равномерно върху тестото.
За поръската запрятаме отново ръкави и мачкаме с шепи брашното, захарта и маслото докато се получи по някое време нещо ронливо, но меко. Прибавяме канелата с ядките и поръсваме с това противоречие плодовете.
Печем при 200°С до зачерваване около 30 минути.
Оствяме малко да поизстине, опитваме се да го нарежем защото е по-скоро течно отколкото меко и сервираме по желание с разбита сладкарска сметана.
Да ви е сладко!
Ооо,Драго,много сочни плодове си сложил,мале,каква вкусотия само!
ОтговорИзтриванеЧувствай се изцяло виновен,че отивам да тараша хладилника или някой шкаф за сладичко! :)
Хубава вечер!
Роси
Здравей Роси,
ОтговорИзтриванеПриятно ми е да се запознаем най-после и да, с най-голямо удоволствие поемам вината!
Благодаря ти и да ти е сладко! :)
Много сочен и ароматен сладкиш!
ОтговорИзтриванеМай ще тичам до пазара днес!
Поздрави Драго*)
Мммммм, Драго, обожавам Streuselkuchen.:-))) А твоят е станал убийствено вкусен (както между другото и всичко останало тук):-)))
ОтговорИзтриванеНе ми остава нищо друго, освен виртуално си отмъкна мъничко към кафето, защото не мога да му устоя.:-)))
Сърдечни поздрави!
Ми сладко ни е! Да!И то много ни е сладко!
ОтговорИзтриванеПрекрасен е!
ОтговорИзтриванеЧудно сладкишче, много примамващо вкусно изглежда! Красиви снимки, както винаги:)
ОтговорИзтриванеДраго, разкошен е сладкиша! Толкова сочен, ей ще ме караш да вадя малините от фризера :)
ОтговорИзтриванеСнимките са фантастични!
Поздрави!
Благодаря ви за вниманието скъпи другарчета-кулинарчета! :)
ОтговорИзтриванеМоля да ме извините, че няма да отговоря на всички отделно, но не искам толкова пъти да се повтарям:
Благодаря ви за широката усмивка!
Това е най-хубавият подарък! :)
Толкова слънчево вкусен изглежда този сладкиш! Чудесен е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСлънчеви поздрави и за теб Яна! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
И Мони, Streuselkuchen (Щройзелкухен) е наистина името на това удоволствие. Не успях да намеря някаква подходяща българска дума за превод, за това си измислих "поръската".
ОтговорИзтриванеВидях, че си преводач така, че ако се сетиш за нещо по-точно то ще се радвам, ако подскажеш. :)
Чудно сладкишче, Драго! А в комбинация с маргаритките от терасата ти, направо ми грабна очите:)
ОтговорИзтриване:) Здравей Траяна!
ОтговорИзтриванеМаргаритките излязоха наистина от много здрава марка.
И сняг ги валя и под нулата беше, но се държат и все още не се дават.
Ще взема да ги похваля. :)
Благодаря ти!
Здравейте
ОтговорИзтриванесладкиша изглежда невероятно
толкова сочен и изкусителен
поздрави
Мария
Добре дошла Мария!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ме намери!:)
Благодаря ти!
много обичам сладкиши и особено плодови сладкиши, рецептата е много хубава и аз ще го приготвя още утре да видим как ще излезне, поздрави
ОтговорИзтриванеХайде да видим и ние тогава! :)
ОтговорИзтриванеНали ще се похвалиш?
Здравей Тайланд! Добре дошла и ти!
Веднага намерих любимото си черевено моренце при теб. Бил съм там и винаги ми се връща. Наистина е един сън там под водата. :)
Благодарфя ти!
Много сочно и плодово- с един чай или кафе ще изпълни всичките ми очаквания за хубав почивен следобед;)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Да, за толова очаквания май ще стигне наистина. Остави все пак малко мясти и за накаква мъничка изненада. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Мъхче!