неделя, 24 февруари 2013 г.
Солена херинга със сметана (Heringsstipp)
Продукти:
200 мл прясна сметана
150 мл квасена сметана
100 мл кисело мляко
5-6 с.л. прясно мляко
1/2 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
малко сок от лимон
2-3 с.л. сок от кисели краставички
5 кисели краставички
1 ябълка от по-кисел сорт
1 глава воден лук
7-8 филенца от осолена херинга
По желание: каперси, копър и настърган хрян
Начин на приготвяне:
Ами много лесно.
Разбъркваме с миксера всички течности и овкусяваме с подправките. Прибавяме останалото нарязано на ситно, а рибката на удобни за лапане хапки.
Това е.
Heringsstipp е една традиционна немска рецепта със солена херинга или матяс, както по холандски също се казва. Сервира се по правило с горещи варени картофи, но с топъл бял хляб по български също никога не отказвам.
На слука!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
FANTÁSTICA!!!
ОтговорИзтриванеMe gusta mucho... MIL GRACIAS :)
Conxita
Grazie a voi Conxita!
ОтговорИзтриванеBenvenuti qui!
Това е страхотно мезе! И аз много, много го обичам (-: Въпреки, че честно казано досега не съм правила сосчето сама, но му се каня от доста време...Добре, че ме подсети...Като се изключи киселата сметана (тук я няма), другите нещица ми се намират почти винаги в хладилника. Ама страшно много ми се прияде, да знаеш!
ОтговорИзтриванеЗдравей Диди!
ОтговорИзтриванеДа, и при мен е така. Само каненето прави една работа истински голяма.
Къде си ти? Как е възможно да нямате кисела сметана?
По мое време в България нямаше прясна, но кисека винаги се е намирала... понякога.
Ако наистина нямаш, спокойно би могла да я замениш с нещо подобно като прясно сирене или шманд.
Просто ще стане нещо по-друго и една нова рецепта. :)
Стискам ти палци!
Ами тук съм си - в БГ, ама чакай да уточним сега - ти на заквасената сметана ли казваш "кисела" - Sauerrahm? А шманд съм почти на 100% сигурна, че няма...Но аз си направих сосчето миналата седмица точно със заквасена сметана и стана много хубаво...Благодаря ти пак, че ме подсети (-:
ОтговорИзтриванеДа, точно за заквасената си мислих. Съжалявам, но имам проблеми с такива преводи понякога, понеже българския вече малко ми куца.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Диди! Сега ще оправя рецептата.
Радвам се, че ти е харесала и, че си ме разбрала най-важното. :)
До скоро!