Продукти за 2 порции:
3 големи жълтъка
1 с.л. лимонов сок
100 г краве масло, нарязано на кубчета
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. кайенски пипер
30 мл вода
Начин на приготвяне:
Любимият ми сос холондес е най-после такъв, какъвто трябва да бъде. Защо нямаше кой да ми каже по-рано така да го правя?! Перфектен на вкус с перфектни пропорции. Тази рецепта няма никога да се сменя.
И така, поставяме всичко в торбичка за су-вит. Не е задължително да се вакуумира, ако сме сигурни, че няма да се напълни с вода. Но ако решим да го направим, то въздухът не трябва да се изтегля до край, за да не напълним машината с омлета.
Сувираме на 80°С / 30минути.
После изсипваме в съд и разбиваме до сгъстяване.
Това е. Който желае, може да сувира заедно с аспержите на същата температура и време.
Това е перфектният сос за тях, но може спокойно да го ожените и за един хубав хамбургер или телешки стек.
Наздраве и да ни е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар