събота, 10 май 2025 г.

Холандски сос със су-вид (sous vide)

 



Продукти за 2 порции:

3 големи жълтъка

1 с.л. лимонов сок

100 г краве масло, нарязано на кубчета

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. кайенски пипер

30 мл вода

 

Начин на приготвяне:

Любимият ми сос холондес е най-после такъв, какъвто трябва да бъде. Защо нямаше кой да ми каже по-рано така да го правя?!  Перфектен на вкус с перфектни пропорции. Тази рецепта няма никога да се сменя.

 

И така, поставяме всичко в торбичка за су-вит. Не е задължително да се вакуумира, ако сме сигурни, че няма да се напълни с вода. Но ако решим да го направим, то въздухът не трябва да се изтегля до край, за да не напълним машината с омлета.

Сувираме на 80°С / 30минути. 

 



 После изсипваме в съд и разбиваме до сгъстяване. 

Това е. Който желае, може да сувира заедно с аспержите на същата температура и време.

Това е перфектният сос за тях, но може спокойно да го ожените и за един хубав хамбургер или телешки стек.  

Наздраве и да ни е сладко!

 


 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар