Продукти:
Свински ребърца с повече мръвка
Вашатa любима смес подправки за BBQ
Вашият любим BBQ сос
Стрито чили
Начин на приготвяне:
Не зная защо се е наложило правилото, че ребърцата на грил трябва да се готвят 5-6 часа и месотото да се разпада. Не че не е вкусно, но е по-скоро за пенсионери със зъбни проблеми.
Аз все още предпочитам една хубава крехка мръвка, която като захапеш, да ти потече сок в устата. И за такава, един час на грила е предостатъчен:
Втриваме в месото солта и подправките. Намазваме добре с BBQ-сос и поръсваме обилно с чили.
Оставяме да престои в хладилник през нощта или поне няколко часа.
Два часа преди да метнем месото на скарата го изваждаме от хладилника, за да се темперира.
Запичаме на директен огън от всички страни, а след това индиректно на около 160°-180°С до вътрешна температура на мръвката от 85°С. При това опушваеме леко, без да прекаляваме. Една малка щепа бук е напълно достатъчна.
Това е.
Сваляме от огъня, завиваме за 11,5 минути в алуминиево фолио, отваряме една студена бира и после нападаме.
.
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар