събота, 7 юни 2025 г.

Бързи ребърца на грил

 



Продукти:

Свински ребърца с повече мръвка 

Вашатa любима смес подправки за BBQ

Вашият любим BBQ сос

Стрито чили

 

 


 

Начин на приготвяне:

Не зная защо се е наложило правилото, че ребърцата на грил трябва да се готвят 5-6 часа и месотото да се разпада. Не че не е вкусно, но е по-скоро за пенсионери със зъбни проблеми. 

Аз все още предпочитам една хубава крехка мръвка, която като захапеш, да ти потече сок в устата. И за такава, един час на грила е предостатъчен:

Втриваме в месото солта и подправките. Намазваме добре с BBQ-сос и поръсваме обилно с чили.

Оставяме да престои в хладилник през нощта или поне няколко часа. 

 

 



 

Два часа преди да метнем месото на скарата го изваждаме от хладилника, за да се темперира. 

Запичаме на директен огън от всички страни, а след това индиректно на около 160°-180°С до вътрешна температура на мръвката от 85°С. При това опушваеме леко, без да прекаляваме. Една малка щепа бук е напълно достатъчна.

Това е. 

Сваляме от огъня, завиваме за 11,5 минути в алуминиево фолио, отваряме една студена бира и после нападаме.

 


 .

Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар