.
Продукти:
1 пиле
2-3 с.л. мазнина за пържене
5-6 глави лук
черен пипер
пикантен червен пипер
1 с.л. брашно
100 мл бяло вино
1 шепа сушени горски гъби накиснати във вода или около 1/2 кг пресни
200-300 мл пилешки бульон
1 глава чесън
3-4 шайби лимон
2-3 клончета мащерка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Ами защо да ви мъча като почти всеки знае как се прави яхния, но в това лудо гъбено време не мога просто да я подмина.
И така, запържваме нарязаното на порции пиле в мазнината и то точно до този цвят, от който започва да ни се пълни устата със слюнка.
Изваждаме мръвките и в същата мазнина пържим лука заедно с грубо счукания черен пипер, защото така ще усетим най-добре на последния аромата. Сгъстяваме малко с брашното. Разбъркваме с гъбите, съвсем бързо с червения пипер и гасим накрая с бялото вино, като изчакваме примирено докато се изпари алкохола.
Сега връщаме пилето в тази компания и добавяме чесъна без да го белим. Доливаме бульона и оставяме да покъкри на спокойствие заедно с мащерката и с лимона, докато се посгъсти и ни заприлича малко на сосче.
Да ни е сладко!
Драго, много апетитно изглежда! А с няколко вида гъбки, ще е ммммммм :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Да, точно "ммм..." стана Креми. Собственоръчно хванати в гората. ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
И за закуска няма да го откажа това пиленце... :)
ОтговорИзтриванеВкусно е :) Имаш специфичен слюноотделящ стил за презентиране на манджите, който е толкова ценен, колкото и самите рецепти :D
ОтговорИзтриванеО, и ти ли си любител на истинските закуски Еви? И аз ги обичам по-плътни. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Радвам се, че ти е вкусно с мен Кайти! Все пак трябва първо и да се сготви. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря много!
Ха, сети се да сготвиш ти, а:)) Вкусно.
ОтговорИзтриване:)
ОтговорИзтриване